FUN huolehtii ja nostaa salin hygienian uudelle tasolle: valokatalyysipinnoitus laitteille, välineille ja pinnoille! | FUN Oulu Keskusta

FUN huolehtii ja nostaa salin hygienian uudelle tasolle: valokatalyysipinnoitus laitteille, välineille ja pinnoille!

Aktiivinen itsedesinfioituva pinnoitusratkaisu pitää laitteet, välineet ja pinnat tartuntavapaina! Lue tästä lisää.

FUNissa treenaminen on turvallista! Teemme kaikkemme asian eteen.

Ylivoimainen viruksien ja bakteerien tuhoamiseen

Katalyysipinnoite tuhoaa viruksia, bakteereja, homeitiöitä ja muita haihtuvia orgaanisia yhdisteitä sekä poistaa epämiellyttäviä hajuja. Suomalainen Nanoksi Finland Oy on toteuttanut FUNissa pinnoituksen.

Nanoksin (https://nanoksi.com) katalyysipinnoite takaa korkean hygieniatason ja näin ollen torjuu erilaisten virusten ja tautien leviämistä. Yrityksen palveluja ovat käyttäneet mm. terveydenhoitoalan toimijat. Monet virukset ja taudinaiheuttajat tarttuvat tyypillisesti myös pinnoilta. Katalyysipinnoite asennetaan ruiskuttamalla aine niille pinnoille, joihin yleisimmin kosketaan. Pinnoite pitää esimerkiksi oven kahvat, kaiteet ja muut bakteeripesäkkeet hygieenisempänä. Tällä voi olla merkittävä vaikutus esimerkiksi vallitsevan koronaepidemian torjumiseksi. Pinnoite myös takaa, etteivät tulevaisuuden epidemiat pääse leviämään vastaavanlaisena.

FUNissa pinnoite on levitetty kaikkiin laitteisiin, välineisiin, tasoihin, ovenkahvoihin, ryhmäliikuntavälineisiin ja pukutiloihin. Haluamme panostaa sekä jäsenten että henkilökunnan terveyteen.

Lisäksi valokatalyysi puhdistaa tehokkaasti ja turvallisesti sisäilmaa. Se hapettaa epämiellyttäviä hajuja aiheuttavia molekyylejä, jolloin ne tuhoutuvat. Pinnoite tuhoaa allergeenejä, ruoasta ja eläimistä aiheutuvia hajuja ja erilaisia ilmansaasteita. Ratkaisu tehoaa myös tupankansavuun ja mikrobeihin. Puhdistustyö tapahtuu ilman kemikaaleja ja on täysin vaaraton ihmisille ja ympäristölle.

Valokatalyysipinnoite työskentelee kellon ympäri puhdistaen pintoja, ilman taukoja, niin kauan kun se saa edes vähän valoa. Perinteinen desinfiointi toimii tasan niin kauan, kunnes aine on haihtunut pinnalta. Tunti desinfionnin jälkeen ja pintamateriaali on jo ruvennut keräämään taas mikrobeja pintaansa, vaikka huone olisi tyhjä, niin ilmavirran mukana mikrobit matkustavat uudelleen pinnalle. Valokatalyysipinnoitteen jatkuva desinfiointi vähentää merkittävästi tartuntojen leviämistä, ja asiakkaat sekä henkilökunta pysyvät terveempinä. Nanoksin tekemien valokatalyysipinnostusten toimivuus on vahvistettu tutkimuksella Tampereen yliopistossa.


Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

Epidemia-aikana olemme tottuneet puhdistamaan laitteet ja välineet käytön jälkeen desinfioivalla pesunesteellä ja kertakäyttöpapereilla, mikä on aikaa vievää ja etenkin ympäristöä kuormittavaa. Valokatalyysin ansiosta sitä ei enää tarvitse tehdä! Omatoiminen laitteiden pyyhkiminen tehdään jatkossa ainoastaan, jos on tarpeen pyyhkiä omat hikijäljet pois.

Jotta meillä kaikilla olisi turvallista ja viihtyisää treenata, noudatetaan seuraavia yhteisiä pelisääntöjä:

  • Pese kätesi saippualla ja vedellä tullessasi ja lähtiessäsi. Käytä myös käsidesiä tarvittaessa.
  • Käytä treenatessa omaa hikipyyhettä, juomapulloa ja sisäkenkiä.
  • Pyyhithän omat hikijäljet laitteesta.
  • Muista turvavälit henkilökuntaan sekä muihin asiakkaisiin.
  • Maskin käyttö asiakaspalvelussa ja pukuhuoneissa suositeltavaa, muttei pakollista.
  • Sairaana tai oireisena treenaaminen tai keskuksessamme asiointi on kielletty.

Heräsikö sinulla kysymyksiä?

Vastaamme mielellään lisäkysymyksiin sähköpostitse asiakaspalvelussa oulukeskusta@liikuntakeskusfun.fi

Iloisia ja turvallisia treenihetkiä! Kiitos kun noudatat yhteisiä pelisääntöjä.

Yrittäjät Fanni Rutanen ja Elina Ponto sekä FUNin henkilökunta


Toiminnallinen tila on upea!

Pääset treenaamaan klo 4-24 modernissa, ilmastoidussa ja monipuolisesti varustetussa liikuntakeskuksessa.

Lue lisää