FUNin toiminta koronatilanteessa (01/2022) | FUN Oulu Keskusta

FUNin toiminta koronatilanteessa 4.1.2022

FUN Oulu Keskustalle on tärkeää omien jäsenten turvallisuus ja viihtyminen. Seuraamme jatkuvasti viranomaisten ja Oulun kaupungin ohjeita ja suosituksia liikuntapalvelujen tarjoajille koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Olemme toteuttaneet kaikki pyydetyt toimenpiteet ja enemmänkin. Meillä liikkuminen on turvallista. Lue alta lisää.

Meillä liikkuminen on hauskaa ja turvallista!


Toimintamme jatkuu normaalisti terveysturvallisuus huomioiden!

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (AVI) jatkaa tilojen käyttöä koskevaa, tartuntatautilain pykälän 58 d mukaista päätöstään, jonka mukaan asiakas- ja yleisötilojen käyttö pitää Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueilla järjestää siten, että tiloissa voidaan ehkäistä asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien lähikontaktien aiheuttamaa tartunnan riskiä. Päätös on voimassa 5.1.2022–31.1.2022.

AVI:n uusissa toimintaohjeissa kuntosalitilojen haltijat määrätään järjestämään tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja henkilökunnan lähikontaktien aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Panostamme edelleen yhdessä asiakkaidemme kanssa AVI:n toimintaohjeissa vaadittuihin ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin, kuten aiemminkin.

Emme ota koronapassia käyttöön liikuntakeskukseemme, koska Suomen hallitus on valtioneuvoston asetuksella väliaikaisesti rajoittanut koronapassin käyttöä vaihtoehtona alueellisille tilojen käyttöä koskeville rajoituksille ja kokoontumisrajoituksille, joilla rajoitetaan yleisötilaisuuksien henkilömäärää. Koronapassia ei voi käyttää rajoitusten vaihtoehtona Pohjois-Pohjanmaan maakunnan alueella. Toimimme terveysturvallisesti rajoittaen asiakasmäärää virtuaalisilla ryhmäliikuntatunneilla ja muilla kuntosalitoimintamme erityispiirteet huomioon ottavalla tavalla. Lue alta tarkemmat infot.


Kuntosali

Kuntosali on normaalisti avoinna vuorokauden ympäri 24/7.

Treenaa vain terveenä

 • pysy kotona, jos tunnet olosi kipeäksi. Mikäli sinulla on edes pieniä sairauden oireita, niin älä tule kuntosalille. Jos olet terve ja hyvinvoiva, tervetuloa treenaamaan!


Seuraamme kävijämääriä kuntosalin puolella päivittäin ja turvavälin pystyy säilyttämään hyvin jokaisena kellonaikana. Pyydämmekin kaikkia asiakkaitamme kiinnittämään huomiota turvavälien säilyttämiseen tiloissamme. Eniten asiakkaita on keskuksessamme arkipäivinä klo 18-20 välisenä aikana. Mikäli kuitenkin haluat liikkua rauhallisempana aikana, kannattaa pyrkiä treenaamaan esimerkiksi aamu- tai päiväaikaan. Olemme avoinna ihan joka päivä vuorokauden ympäri 24/7.

Tänä aikana korostuu myös riittävän tehokas ilmanvaihto ja siihen olemme panostaneet erityisesti FUNissa. On tärkeää, että hiilidioksidipitoista ilmaa poistuu tehokkaasti ja puhdasta happirikasta ilmaa virtaa tilalle. Tästä olemmekin saaneet asiakkailtamme paljon kiitosta ja pidämme ilmanvaihdon yhtä tehokkaana myös jatkossa


Käytä maskia

 • käytä kasvomaskia yleisissä tiloissa, kuten aulassa, asiakaspalvelussa ja pukutiloissa. Maskit tulee hävittää roskikseen eikä niitä saa säilyttää penkeillä tai lattioilla.
 • treenatessa kasvomaskia ei tarvitse käyttää, mutta huolehdithan silloin erityisen tarkasti riittävien etäisyyksien pitämisestä.
 • henkilökuntamme käyttää maskia aina työtehtävissään.


Pidä turvavälit

 • jos mahdollista, vältä pukuhuonetta ja suihkutilojen käyttöä. Mikäli käytät kyseisiä tiloja, huomioithan turvavälit.
 • ajoita osa harjoittelustasi mahdollisuuksien mukaan keskuksen hiljaisempiin ajankohtiin, kuten aamuihin, aamupäiviin sekä loppuviikkoon.
 • pidä riittävää etäisyyttä kanssatreenaajiin.


Muista perushygienia

 • pese kätesi heti salille tullessasi ja sieltä lähtiessäsi sekä käytä käsidesiä perusteellisesti ja usein.
 • älä koske kasvoihisi treenin aikana ja huolehdi yskimishygienista.
 • käytä omaa juomapulloa, hikipyhettä ja sisäkenkiä! Hanasta suoraan juominen on ehdottomasti kielletty.
 • laitteet, välineet ja kosketuspinnat on käsitelty valokatalyysipinnoitteella, joka desinfioi pintoja aina valojen ollessa päällä. Laitteista ja välineistä puhdistetaan ainoastaan omat hikijäljet salietiketin mukaisesti.


Personal Training

Personal training-palvelumme jatkuvat normaalisti, kuten tähänkin saakka. Valmentajat noudattavat hyvää käsihygieniaa, käyttävät maskia ja varmistavat, että turvavälit on mahdollista säilyttää koko treenin ajan.

Ajankohtaista tietoa koronatilanteesta kannattaa seurata Oulun kaupungin koronasivuiltaja Pohjois-Pohjanmaan koronavirustilanne, suositukset ja rajoitukset -sivuilta.


TÄRKEÄ -Toimintaohjeet jäsenille

Liikuntakeskus FUNilla pidetään hyvää huolta hygieniasta ja keskuksella siivotaan päivittäin

 • Erityisen tärkeää on, että et treenaa kipeänä - et edes pienillä oireilla! Nyt on tärkeää pysyä kotona jos tunnet itsesi vähänkään kipeäksi -näin vältämme myös muiden flunssapöpöjen leviämisen.
 • Huolehdit itsestäsi sekä muista noudattamalla hyvää yskimis-, aivastamis- ja käsihygieniaa. Pese kädet huolellisesti saippualla aina keskukseen saapuessasi sekä lähtiessäsi. Saatavilla on myös käsidesiä aulassa ja kuntosalin puolella.
 • Pidä turvaväli muihin treenaajiin ja henkilökuntaan -> avarat tilamme mahdollistavat tämän.
 • Käytä treenatessa omaa juomapulloa, sisäkenkiä ja hikipyyhettä.

 • Käytä maskia yleisissä tiloissa, kuten aulassa, asiakaspalvelussa ja pukutiloissa.
 • Ethän oleskele tiloissa muuten kuin treenaamassa.

 • Tiloissamme on suoritettu valokatalyysipinnoitus kaikille laitteille, välineille, pukuhuoneille ja pinnoille. Lue tästä lisää. Sinun ei siis tarvitse enää puhdistaa välineitä tai laitteita, olemme huolehtineet siitä uudella teknologialla ja näin ollen hygieniataso on huipussaan!


Liikuntakeskus FUN on jo tehnyt paljon toimenpiteitä jäsenten turvallisuuden takaamiseksi, joista voit lukea alta lisää.

Laajojen aukioloaikojemme (24 h) ja väljien tilojemme vuoksi turvavälit on helppo säilyttää. Yleensä eniten treenajia kerrallaan on alkuviikosta ja ma-pe klo 18-20 välillä. Muina aikoina kävijöitä on kerralla vähemmän. Seuraamme myös kuntosalikävijöiden määriä ja turvaetäisyyksien tosiasiallista toteutumista tiloissamme päivä- ja viikkotasolla.

FUN huolehtii ja nostaa salin hygienian uudelle tasolle: valokatalyysipinnoitus laitteille, välineille ja pinnoille! Aktiivinen itsedesinfioituva pinnoitusratkaisu pitää laitteet, välineet ja pinnat tartuntavapaina! Lue tästä lisää.

Virtuaalisilla ryhmäliikuntatunneilla jokaiselle on suositusten mukaisesti tilaa ja sovelluksen kautta näet aina montako ihmistä tunneille on osallistumassa. Muistathan myös, että voit itse vapaasti valita oman virtuaalitunnin, johon voit mennä aina vaikka yksin treenailemaan, kun sali on vapaana.

Entä haluatko tietää kuinka monta ihmistä treenaa tiettynä hetkenä salilla? Voit tarkistaa sen kätevästi laskurista ja suunnitella treenisi sinulle sopivaan ja rauhalliseen aikaan. Tsekkaa laskuri täältä!​​​​​​​

Voit treenata kotona ja matkoilla FUNin videokirjaston avulla, josta löydät suomenkieliset FUN-virtuaalitunnit.

Tämän lisäksi tarjoamme FUN Oulu Talvikankaan, FUN Oulu Keskustan ja EasyFit Oulu Ritaharjun yhteisen huikean suljetun Facebook-ryhmän, jossa tarjoamme livestream-ryhmäliikuntaa. Liity mukaan Facebook-ryhmään ja jumppaa suosikkiohjaajien kanssa kotona.

Facebookin livestream ryhmä


Ryhmäliikunnan livestream aikataulun näet ryhmästä. Tee linkin kautta jäsenpyyntö ryhmään ja asiakaspalvelumme tarkistaa voimassaolevan jäsenyytesi ja päästää sinut ryhmään. Palvelu on tarkoitettu siis ainoastaan jäsenille.

Me välitämme sinusta ja hyvinvoinnistasi: treenaaminen on tärkeää!

 • Treenaaminen kehittää ja ylläpitää kuntoasi. Vastustuskykysi kasvaa ja auttaa näin kehoasi puolustautumaan ulkoisia viruksia vastaan.
 • Treenaaminen vapauttaa endorfiineja, parantaa keskittymistä ja muistia sekä antaa sinulle energiaa päivän askareisiin. Mieli pysyy virkeänä!
 • Treenaamisen avulla huolehdit tuki- ja liikuntaelimistön kunnosta. Treenaaminen parantaa myös niska- ja hartiaseudun lihasten kankeutta ja kehittää tasapainoasi.
 • Treenaamisen lisäksi on tärkeää myös muistaa levätä, syödä ja pitää huolta kehosta. Levon aikana lihakset palautuvat ja energiavarastot täydentyvät.

Teemme kaikkemme mahdollistaaksemme mahdollisimman turvallisen treeniympäristön kaikille asiakkaillemme. Täydennämme toimintaohjeitamme AVIn ohjeiden päivittyessä ja ohjeistamme asiakkaitamme sähköpostitse tiedotteillamme sekä tiloissamme olevalla selosteella. Noudattamalla yhdessä näitä ohjeita ja käytäntöjä, saamme jatkossakin nauttia turvallisista treeneistä FUN Oulu Keskustassa.

Kiitos, kun olet FUNin jäsen ja kiitos kun noudatatte FUNin sääntöjä ja huolehditte omalta osaltanne hygieniaohjeistuksista!

Yrittäjät Fanni Rutanen ja Elina Ponto, sekä koko FUN Oulu Keskustan henkilökunta